Тези, които не се регистрираха днес в пленарната зала и нямаше

...
Тези, които не се регистрираха днес в пленарната зала и нямаше
Коментари Харесай

И БСП поиска оставката на вътрешния министър

Тези, които не се записаха през днешния ден в пленарната зала и нямаше кворум, избавиха държавното управление, дадоха време на „ сглобката “ до сряда да не престават да си извиват ръцете и да се договарят, съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. БСП също изиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, както по-рано тази заран от „ Това, което стана в София, е война и е неприемливо, Министерство на вътрешните работи не се оправи, съобщи Нинова.

Тя напомни и, че желаят оставката на цялото държавно управление посредством импортирания избор на съмнение. Това, което става в Народното събрание, не може повече да се търпи – техните разправии, разпределение на порции на власт, на стопански ползи, блокират цялата страна, разяснява Корнелия Нинова. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони, за бюджет никой не отваря дума, продължи ръководителят на социалистическата партия. В последна сметка прочитаме в изявленията на ГЕРБ и на Движение за права и свободи едно и също нещо – ужасно ги боли от това, че апелът на Българска социалистическа партия за локалните избори – „ всички против ГЕРБ “ – се случи, счита Нинова. Това, съгласно нея, е една от аргументите за протичащото се в Народното събрание.

Изходът от това е вотът на съмнение да мине, това държавно управление да си върви, всеки ден е все по-вредно, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Но, с цел да стане това, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи трябвало да влязат в зала и да се записват. Ако това не стане, вътрешният министър  трябва да си подаде оставката поради вчерашната война в центъра на София, изясни в какъв ред левицата упорства за оставки. От Българска социалистическа партия не виждали обаче за какво спортният министър би трябвало да си отиде, както изиска водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тя посочи, че е получила покана от кмета на София Васил Терзиев за среща на следващия ден, с цел да обсъдят целите в политиката на общината, такива, които Българска социалистическа партия би предложила да залегнат в бюджета на Столичната община. На среща с градското управление на Българска социалистическа партия и общинските съветници през днешния ден ще бъде решено по какъв начин да постъпят.

Много ги боли за София – и Борисов, и Пеевски, изключително Борисов, по този начин отговори Нинова на упреците на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че Васил Терзиев не се е справил в снощната обстановка. По закон кметът би трябвало да позволи или спре митинга, що се отнася до окървавяването, това е отговорност на Министерство на вътрешните работи, изясни Корнелия Нинова. Тя за следващ път напомни позицията на партията, че няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР